Imbirowa fasolka z pomidorami

Składniki

– 2 szklanki suchej fasolki

-1 duża cebula

– 5-6 średniej wielkości pomidorów rzymskich

– 2 łyżeczki majeranku

– 1 łyżeczki bazylii

– 1-1 1/2 łyżeczki suszonego imbiru

– 1/2 łyżeczki wędzonej papryki

 

Przygotowanie

–  Fasolkę zalewamy na noc wodą i moczymy. Następnego dnia odlewamy wodę, płuczemy. Wlewamy świeżą wodę (powinno być okolo 2-3 cm więcej wody niż fasolki). Gotujemy fasolkę do miękkości.

– W międzyczasie na patelni smażymy pokrojoną cebulkę na jasno złoty kolor.

– Pod koniec gotowania fasolki dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, podsmażoną cebulkę, sól, imbir i pozostałe przyprawy. Gotujemy razem przez około 15 minut.

Podajemy z razowym chlebem lub ziemniaczkami.

Przepis: http://zdrowienatalerzu.pl/

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *