Składniki
- Kasza jęczmienna pęczak – 5 płaskich łyżek (70g)
- Łosoś (filet lub dzwonko) – ok. 80g
- Zielony groszek mrożony – 4 łyżki
- Czerwona papryka – 1/2 sztuki
- Czerwona cebula – 1/4 sztuki
- Nasiona słonecznika – łyżeczka
- Natka pietruszki
- Oliwa z oliwek – łyżka
- Musztarda Dijon – 1/2 łyżeczki
- Sok z cytryny – łyżka
- Sól, pieprz
Przygotowanie
- Kaszę ugotuj w delikatnie osolonej wodzie
- Łososia oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Ugotuj na parze
- Groszek ugotuj w wodzie (dosłownie minuta od zagotowania wody)
- Paprykę i cebulę posiekaj
- Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku
Przepis: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/