Składniki:
- ½ szklanki kaszy owsianej
- 1½ szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka syropu klonowego
- szczypta soli
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 łyżki płatków kokosa
- 2 łyżki żurawiny
- dowolny świeży owoc (u mnie melon)
Przygotowanie:
– Na suchej patelni podprażyć płatki migdałów i kokosa aż nabiorą złotego koloru.
– Kaszę owsianą przepłukać na sicie. Włożyć do garnka wraz z olejem kokosowym, mlekiem, szczyptą soli i ekstraktem waniliowym. Gotować na małym ogniu aż wchłonie cały płyn około 15 – 20 minut. Odstawić pod przykryciem na kolejne 5 – 10 minut.∗
– Kaszę przełożyć do miseczek – polać syropem klonowym, posypać podprażonymi płatkami i udekorować dowolnymi, świeżymi
Przepis: http://kingaparuzel.pl/