Sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Sałatka z jajkami, rzodkiewką, kiełkami słonecznika i płatkami migdałów

Składniki

  • 4 jajka
  • 1/3 główki sałaty lodowej
  • pęczek rzodkiewki
  • 50 g kiełków słonecznika (1 opakowanie)
  • 50 g płatków migdałów
SOS KOPERKOWY
  • 200 g gęstej śmietany 12 lub 18% z kubka lub jogurtu greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Sałatę umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do szerokiej salaterki lub do dużego talerza. Ułożyć pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki i posypać kiełkami słonecznika.
  • Połączyć składniki sosu i polać po sałatce. Posypać płatkami migdałów, lekko zrumienionymi na suchej patelni. Doprawić solą przed samym podaniem.

Przepis: www.kwestiasmaku.com/

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *