Składniki
- 4 jajka
- 1/3 główki sałaty lodowej
- pęczek rzodkiewki
- 50 g kiełków słonecznika (1 opakowanie)
- 50 g płatków migdałów
SOS KOPERKOWY
- 200 g gęstej śmietany 12 lub 18% z kubka lub jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie
- Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki. Sałatę umyć, osuszyć, pokroić, włożyć do szerokiej salaterki lub do dużego talerza. Ułożyć pokrojone na cienkie plasterki rzodkiewki i posypać kiełkami słonecznika.
- Połączyć składniki sosu i polać po sałatce. Posypać płatkami migdałów, lekko zrumienionymi na suchej patelni. Doprawić solą przed samym podaniem.
Przepis: www.kwestiasmaku.com/