Składniki:
- 250 g rostbefu
- 2 piersi kurczaka
- 1 cukinia
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- sól i pieprz do smaku
- długie gałązki rozmarynu bądź szpikulce
Przygotowanie:
– Warzywa i mięso umyć i osuszyć.
– W małej miseczce wymieszać oliwę, miód i sól i pieprz.
– Pokroić warzywa oraz mięso na równej wielkości kawałki.
– Z gałązek rozmarynu usunąć część igieł. Na każdą nadziewać na przemian mięso i warzywa.
– Każdy szaszłyk zanurzyć w marynacie, a następnie grillować przez 10-15 minut, obracając co kilka minut, aby zapewnić równomierne upieczenie.
– Szaszłyki podawać z pastami warzywnymi
Przepis: http://kingaparuzel.pl/blog/