SKŁADNIKI
- 1 kg dyni (obranej i oczyszczonej)
- 1 duża cebula
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego (domowego)
- przyprawy: sól, pieprz
- dodatki: pestki dyni, natka pietruszki, szczypiorek
- ew. gęsty jogurt naturalny
PRZYGOTOWANIE
Obierz i oczyść z pestek dynię – pokrój ją w kostkę. Cebulę, marchew i czosnek obierz i pokrój. Wszystkie warzywa przełóż do garnka z grubszym dnem, dolej olej i zacznij smażyć. Po kilku minutach (warzywa zmiękły) wlej bulion i zacznij gotować zupę pod przykryciem. Po kilkunastu minutach sprawdź, czy warzywa są już miękkie. Jeśli tak, to skończ gotować i pozwól zupie lekko ostygnąć (nigdy nie używaj blendera do miksowania bardzo gorących dań!). Zmiksuj zupę na krem i ponownie wstaw ją na palnik. Dopraw ją solą i pieprzem. Podawaj zupę z pestkami dyni i/lub zielonymi natkami. Możesz do porcji dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego.
Przepis: www.dbam-o-siebie.pl
situs togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel