SKŁADNIKI 2 PORCJE
- 1 pojedynczy filet z kurczaka (350 g)
- sól i pieprz
- oliwa extra vergine
- sok z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanych ziół (np. bazylii, tymianku, rozmarynu, szałwii, kolendry)
SURÓWKA:
- 1/2 bulwy kopru włoskiego
- kilka różyczek brokuła
- 1/2 małego jabłka
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- kilka listków bazylii
- sól, pieprz, oliwa extra, sok z cytryny, musztarda miodowa, miód
RYŻ Z JARMUŻEM:
- 1 szklanka ugotowanego brązowego ryżu
- 2 liście jarmużu ugotowane na parze
- 1/2 cebuli cukrowej
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz, oliwa i masło
PRZYGOTOWANIE
- Kotlety drobiowe w ziołach: Filet opłukać, osuszyć, pokroić na 4 mniejsze filety (grubą część przekroić w poprzek na pół). Rozbić tłuczkiem na grubość ok. 6-7 mm. Włożyć do głębokiego talerza, doprawić solą, pieprzem, posypać drobno posiekanymi ziołami i natką, skropić 1 łyżką oliwy i 1 łyżką soku z cytryny, wymieszać, dokładnie obtoczyć mięso w składnikach i odłożyć na minimum pół godziny (lub do lodówki na dłużej). Rozgrzać patelnię grillową, położyć filety i grillować po ok. 2 minuty z każdej strony. Zdjąć z patelni.
- Surówka: Koper włoski opłukać, cieniutko posiekać, włożyć do salaterki i oprószyć solą oraz pieprzem, wymieszać. Brokuła rozdrobnić w rozdrabniaczu lub drobno posiekać na desce na niewielkie kawałeczki. Ugotować je na parze przez ok. 2 minuty (lub na sitku nad wrzącą wodą lub po prostu w wodzie, odcedzić). Dodać do miski z koprem i wymieszać. Dodać poszatkowane jabłko, szczypiorek, posiekane orzechy i porwaną bazylię. Wszystko skropić 2 łyżkami soku z cytryny, dodać 1 łyżkę oliwy extra vergine, łyżeczkę musztardy miodowej oraz łyżeczkę miodu, dokładnie wymieszać.
- Ryż: Na patelni podgrzać łyżkę masła i łyżkę oliwy (lub tylko oliwę), dodać pokrojoną w kosteczki cebulę i zeszklić ją. Następnie dodać ugotowany ryż, sól, pieprz i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 2 minuty. Jarmuż ugotować na parze (ok. 4 minuty) i obkroić liście od twardej łodyżki pośrodku. Odcięte liście jeszcze drobniej posiekać na desce i dodać na patelnię z ryżem, dodać posiekaną natkę i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 1-2 minuty.
Przepis: www.kwestiasmaku.com
situs togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel