SKŁADNIKI
- 1 nieduży kalafior (ok. 600-700 g)
- 1 puszka ciecierzycy (ok. 250 g) lub ⅓ szklanki surowej ciecierzycy
- 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu) mielonego
- 1 łyżeczka kolendry mielonej
- niecała łyżeczka wędzonej papryki
- ½ łyżeczki pieprzu cayenne lub płatków chili
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki soli
- 1 łyżka soku z cytryny
- sos: dojrzałe awokado, 1,5 łyżki soku z cytryny, 2-3 łyżki wody
Ciecierzycę, jeśli surowa, moczyć najlepiej przez noc lub co najmniej kilka godzin, następnie ugotować w osolonej wodzie, do miękkości, ok. 30-40 minut. Następnie odcedzić i osuszyć. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (lub folią), wsypać ciecierzycę, włożyć do piekarnika i włączyć na 170 C. Ciecierzyca ma obeschnąć, trzymać ją wg uznania kilka minut. Po tym czasie blachę wyciągnąć. W misce wymieszać wszystkie przyprawy z oliwą, cytryną i miodem. Kalafiora opłukać, pokroić na różyczki, przełożyć do miski, dodać ciecierzycę i dokładnie wszystko wymieszać. Piec przez ok. 25-30 minut. Uważać, żeby kalafior za bardzo nie zmiękł i żeby się nie przypalił. Sos: wszystkie składniki dokładnie zmiksować.
Przepis: www.zielonysrodek.pl
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel