SKŁADNIKI 4 PORCJE
- 1 szklanka kaszy pęczak
- 2 łyżki klarowanego masła
- 1 cebula
- 750 ml bulionu warzywnego
- 3 marchewki
- 200 g mrożonego groszku
- pieprz
- sól w zależności czy bulion mamy słony czy nie
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
Na patelni rozpuszczamy i rozgrzewamy masło. Dajemy pokrojona w kostkę cebule. Podsmażamy. Dodajemy kaszę pęczak i dokładnie mieszamy tak aby tłuszcz obtoczył wszystkie ziarenka. Zalewamy połową bulionu zostawiamy do gotowania cały czas sprawdzając czy nie trzeba dolać bulionu. Kiedy kasza wchłonie bulion dajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i zalewamy pozostałym bulionem. Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dajemy groszek i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie cały bulion.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.
Przepis: www.kaszomania.pl
10 situs togel terpercaya
situs togel
situs togel
rimbatoto
rimbatoto
toto slot
situs slot
situs togel
situs togel
situs togel
rimbatoto
rimbatoto
toto slot
situs slot
situs togel
situs togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel
situs toto
situs togel
slot resmi
slot gacor
situs togel
penidabet.it.com
situs togel
toto slot
toto slot
toto slot
rtp slot
slot gacor
slot gacor
prediksi hk
toto togel
toto togel
slot thailand
situs togel
situs togel
situs togel
toto slot
situs slot
slot gacor
slot gacor
slot thailand
slot gacor
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bento4d
bandar togel