Szaszłyki

6 grudnia 2016 17:12 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

Składniki:

  • 250 g rostbefu
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • sól i pieprz do smaku
  • długie gałązki rozmarynu bądź szpikulce

Przygotowanie:

– Warzywa i mięso umyć i osuszyć.

– W małej miseczce wymieszać oliwę, miód i sól i pieprz.

– Pokroić warzywa oraz mięso na równej wielkości kawałki.

– Z gałązek rozmarynu usunąć część igieł. Na każdą nadziewać na przemian mięso i warzywa.

– Każdy szaszłyk zanurzyć w marynacie, a następnie grillować przez 10-15 minut, obracając co kilka minut, aby zapewnić równomierne upieczenie.

– Szaszłyki podawać z pastami warzywnymi

Przepis: http://kingaparuzel.pl/blog/




Dodaj komentarz