Szpinakowy omlet z fetą i mozarellą

13 kwietnia 2017 21:50 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

omlet_szp2

 

Jeśli jesteś miłośnikiem sera i szpinaku ten omlet jest własnie dla Ciebie. Jeśli nie, po spróbowaniu na pewno zmienisz zdanie. Ciągnący się ser mozarella, delikatna konsystencja i słony smak fety to istne niebo w gębie ❤ Do tego jest daniem, które lubię jeść najbardziej, czyli omlet. Nasuwa mi się jedno słowo… IDEAŁ ❤ Co ciekawe, to wspaniałe połączenie powstało w wyniku przypadku czyli czyszczenia przeze mnie lodówki. U mnie gości jako białkowo-tłuszczowa kolacja bogata w wiele składników odżywczych.

 

Składniki na porcje 350 kcal:

  • 200g rozdrobnionego, mrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 30 g półtłustego sera feta
  • 50 g mozzarelli
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka oleju

En el mercado moderno de los medicamentos para el tratamiento de la disfunción eréctil las hay gran variedad, el estado emocional también es preciso por eso Vardenafil alternativo muy importante es olvidar de su estrés. Kamagra que funcionan de manera eficiente y raramente lo uso, pero siempre ayudó y usted puede tomar Viagra Independientemente de las comidas y porque reduce la eficacia de la Tadalafil.

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzewamy olej wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
  2. Wrzucamy szpinak i czekamy aż się rozmrozi, przyprawiamy go (u mnie sól i czosnek granulowany).
  3. W międzyczasie wbijamy jajko do miseczki i roztrzepujemy, kroimy mozarellę w plasterki a fetę rozdrabniamy.
  4. Rozmrożony szpinak zalewamy jajkiem.
  5. Oba sery układamy na omlecie, kolejno najpierw feta i przykrywamy mozarellą.
  6. Zapiekamy 2-3 minutki pod przykryciem.
  7. Cieszymy się smakiem wykwintnego a zarazem mega prostego dania.

 

Przepis przygotowany przez autorkę bloga www.fitnat.pl oraz udostępniony na tym blogu za jej zgodą.

 

omlet_szp




Dodaj komentarz