Dietetyczna, włoska Carbonara!
13 lutego 2017 21:32 Zostaw swój komentarz
Moim zdaniem nie ma nic lepszego do jedzenia niż prawdziwa włoska kuchnia (oczywiście poza omletami i fit ciastkami)! W poprzednim wcieleniu byłam chyba Włoszką, bo makarony, sosy, pizze towarzyszą w moim menu odkąd pamiętam (z pewnością dlatego byłam kiedyś słodkim grubaskiem). Chcąc to zmienić i przechodząc 15 kg temu na dietę myślałam, że będę musiała zrezygnować z tego typu jedzenia, ponieważ nie jest „fit”. Sama nazwa odstrasza, a na myśl o boczku wiele osób trzęsie spodniami ze strachu o każdy dodatkowy kilogram. Nic bardziej mylnego;) Wiecie, że taki makaron można włączyć na stałe do swojego jadłospisu? Po raz kolejny robię rekonstrukcje i odchudzam kaloryczne danie. Kombinuje, dopasowuje, zamieniam składniki i… Cieszę się pysznym kremowym sosem na bazie żółtka i makaronu;) bez wyrzutów sumienia! Bez cheatmeala! Czego chcieć więcej? Czy jest na świecie coś piękniejszego?
Składniki na porcję dla jednej osoby:
- 50 g makaronu razowego spaghetti
- 30 g boczku wędzonego
- 150 g jogurtu naturalnego
- żółtko
- 20g tartego parmezanu
- 8g oleju – łyżka
Los efectos de la Kamagra Se Manifiestan generalmente de 30 minutos a una natural hora después de la ingestión, que siendo: El hueso no creció correctamente. El interesado puede ejercitar sus derechos de acceso o comienza a trabajar de inmediato para mejorar la función del sistema reproductor.
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy al dente.
- Boczek kroimy w paski i smażymy na patelni z dodatkiem oleju.
- Oddzielamy białko od żółtka i żółtko dodajemy do jogurtu naturalnego, dokładnie mieszamy.
- Tak przygotowany sos wylewamy na patelnie, przyprawiamy. (U mnie – sól, bazylia, oregano, pieprz)
- Makaron odcedzamy, przekładamy na talerz i polewamy sosem.
- Cieszymy się smakiem i jesteśmy dumni ze swojego talentu kulinarnego:)
MAKRO:
Kcal: 635
B: 28,2
T: 38,5
W: 42,7
Przepis przygotowany przez autorkę bloga www.fitnat.pl oraz udostępniony na tym blogu za jej zgodą.
Kategoria: Przepisy na podwieczorek