Pęczak z łososiem

6 grudnia 2016 13:06 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

Składniki

  • Kasza jęczmienna pęczak – 5 płaskich łyżek (70g)
  • Łosoś (filet lub dzwonko) – ok. 80g
  • Zielony groszek mrożony – 4 łyżki
  • Czerwona papryka – 1/2 sztuki
  • Czerwona cebula – 1/4 sztuki
  • Nasiona słonecznika – łyżeczka
  • Natka pietruszki
  • Oliwa z oliwek – łyżka
  • Musztarda Dijon – 1/2 łyżeczki
  • Sok z cytryny – łyżka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  • Kaszę ugotuj w delikatnie osolonej wodzie
  • Łososia oprósz solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Ugotuj na parze
  • Groszek ugotuj w wodzie (dosłownie minuta od zagotowania wody)
  • Paprykę i cebulę posiekaj
  • Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku

Przepis: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/




Dodaj komentarz