Łosoś pieczony w sosie miodowo-sojowym z sezamem

20 września 2016 11:53 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

Łosoś pieczony

SKŁADNIKI  4 PORCJE

-500 g świeżego łososia

-1 łyżka stołowa miodu

-2 łyżki sosu sojowego

-1 łyżka stołowa ziaren sezamu

-1 płaska łyżeczka słodkiej mielonej papryki

-sól i pieprz do smaku

-dodatki: surówka ze szpinakiem

 

PRZYGOTOWANIE

Filet z łososia opłukać pod bieżącą wodą i umieścić w żaroodpornym naczyniu.

Miód wymieszać z sosem sojowym, słodką papryką, solą i pieprzem.

Filet z łososia polać gotowym sosem i poprószyć sezamem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na 30 minut.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Przepis: www.gotowaniezestylem.pl




Dodaj komentarz