Kotlety z kalafiorem

6 grudnia 2016 13:14 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

 

Kotlety wegetariańskie

  Składniki na 3 porcje (ok. 10 kotlecików)

  • Kalafior – średnia sztuka (ok. 800 g)
  • Jajo – sztuka
  • Mąka kukurydziana – 2 łyżki
  • Kasza manna – 2 – 4 łyżki
  • Koperek posiekany
  • Przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie

  • Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w lekko osolonej wodzie.
  • Ostudzonego kalafiora miksujemy za pomocą blenedera – dodajemy pozostałe składniki.
  • Formujemy małe kotleciki, które smażymy z obu stron na patelni z nieprzywierającą powłoką (delikatnie natłuszczoną olejem rzepakowym). Masa jest dosyć rzadka więc trzeba zachować ostrożność przy przewracaniu kotlecików na drugą stronę.

Przepisy: http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/




Dodaj komentarz