Kanapki ze szczypiorkiem, jajkiem i wędzonym łososiem

19 września 2016 13:55 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

Kanapki ze szczypiorkiem, jajkiem i wędzonym łososiem

SKŁADNIKI

2 PORCJE

  • 4 kromki chleba pumpernikiel lub chleba żytniego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • szczypiorek (najlepiej cienki)
  • śmietankowy serek kremowy
  • 4 plasterki wędzonego łososia
  • opcjonalnie: kawior,  cytryna

 

PRZYGOTOWANIE

  • Ugotowane jajka pokroić na plasterki. Szczypiorek posiekać. Chleb posmarować serkiem śmietankowym, położyć posmarowaną stroną na szczypiorku, lekko dociskając.
  • Dodać plasterki łososia wędzonego i jajka. Doprawić solą morską do smaku i świeżo zmielonym czarnym pierzem. Można podawać z cząstką cytryny, opcjonalnie udekorować  kawiorem

Przepis: www.kwestiasmaku.pl




Dodaj komentarz