FIT Kinder Mleczna Kanapka – czyli dietetyczny torcik czekoladowy

13 stycznia 2017 21:36 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

image-13

 

Dziś przedstawiam Wam autorski przepis na wypasione śniadanko. Do tej pory utrzymywany był w tajemnicy ze względu na unikalną recepturę. Jest tak pyszny, że czekałam na odpowiedni moment, by Wam go pokazać 😉 Mega sycący. Ciężko uwierzyć, że jest tak duży i ma stosunkowo tak mało kalorii. Ludzie, kiedy widzą mnie z takimi dużymi objętościowo posiłkami często komentują „taka chuda, a tyle je! I tak świetnie wygląda, takiej to dobrze!” Oczywiście jest to tylko kwestia doboru odpowiednich składników, nieprzetworzonych, dobranych produktów i braku cukru. Dla porównania kawałek ciasta z cukierni jest mały w porównaniu do mojego śniadaniowego tortu, a ma jakieś 500-600 kcal. To wyobraźcie sobie, co musi tam być? 🙂 

 

Składniki na ogromną porcję dla JEDNEJ osoby 500 kcal:

 

Spód:

  • pół puszki fasolki konserwowej czerwonej
  • jajko
  • 5g kakao

Masa:

  • opakowanie serka wiejskiego
  • 15 g mąki kokosowej lub 6 g wiórek kokosowych
  • 50 g mleczka kokosowego z puszki

Dodatki:

  • 150 g sezonowych owoców
  • słodzik

 

Przygotowanie:

  • Jajko rozbić, dodać kakao i fasolkę, zblendować na gładką masę.
  • Powstałą masę rozdzielam w sposób, aby wyszedł mi jeden placek większy, drugi mniejszy. Do tego używam dwóch patelni i smażę dwa rownocześnie. Można użyć oczywiście jednej – wtedy jest to bardziej czasochłonne.
  • Serek wiejski, mleczko kokosowe i mąkę kokosową(lub wiórki) mieszam w jednej miseczce. Dodaję słodzik
  • Placki przekładam powstałym farszem i układam owoce. GOTOWE!

 

Przepis przygotowany przez autorkę bloga www.fitnat.pl oraz udostępniony na tym blogu za jej zgodą. 

 

image-14

 

image-15




Dodaj komentarz