Plan żywieniowy klienta 2

19 września 2016 13:10 Opublikowane przez Zostaw swój komentarz

Charakterystyka klienta 2
PłećKobieta
Wiek40 lat
Waga62 kg
Wzrost170 cm

 

 Parametry analizy składu ciałaWynikWartości podane w normachKomentarz
BMI21,4518,5-25,0W normie
Zawartość tkanki tłuszczowej 35%23% – 34%Zwiększona
Wisceralna tkanka tłuszczowa 42 – 13 levelW normie
Masa mięśni40,9 kg37 – 44 kgW normie
Zawartość wody 51,1%45% – 60%W normie

 

Aktywność fizyczna: ćwiczy w TECHNOBODY raz w tygodniu EMS program: CARDIO, dwa razy w tygodniu wykonuje drenaż limfatyczny, dodatkowo chodzi na basen raz w tygodniu

PPM: 1375 kcal, CPM: 1925 kcal

Preferencje żywieniowe: eliminacja glutenu

Cel: zrzucenie 2kg, zmniejszenie zawartość tkanki tłuszczowej, zwiększenie zawartość tkanki mięśniowej, poprawa sposobu odżywiania, za miesiąc ma urlop w Hiszpanii

Klientka ma prawidłową masę ciała, zwiększoną wartość tkanki tłuszczowej. Jej celem jest wymodelowanie sylwetki oraz poprawienie sposobu odżywiania. W pierwszym tygodniu wprowadzimy deficyt energetyczny na poziomie 200kcal oparty o dobrze zbilansowany jadłospis, dzięki któremu podkręcimy metabolizm, zapewnimy utratę masy ciała oraz rozpoczniemy kształtowanie odpowiednich nawyków i zwyczajów żywieniowych.   Uzupełnienie diety w trening i drenaż limfatyczny pozwoli na podkręcenie metabolizmu i utratę tkanki tłuszczowej.

Proponowany program dietetyczny: DIETA BASIC (4 tygodniowy)

Jadłospis klientki na pierwszy tydzień DIETY BEZ GLUTENU 1750 kcal:

Dieta bez glutenu 1750 kcal




Dodaj komentarz